неправда

На полноќ се разминувам со стрелките на часовникот и очајно молам со острите краеви да ја извадат сета наталожена болка родена од неправда. Утре е..

Read More
минута презир

Им дадов години со љубов, а ми вратија со минута презир. Си ја гледам несреќата во истуреното кафе си го живеам животот со прашања без..

Read More
единствен си

Единствен си како мој матичен број како прва љубов што ја гори младоста како страв меѓу четири ѕида единствен си а сепак ме избриша единствена..

Read More
тивка војна

Ти објавив тивка војна реков прва ќе стигнам на целта ветив ќе се заљубам со сите нишани ќе засадам дрвце ќе се родат плодови за..

Read More
сè ќе помине

Сè ќе помине и популарноста на книгата што ја читаш и тајните ќе бидат отворени кога ќе им помине рокот на употреба и љубовта и..

Read More
несреќна жено

Несреќна жено од магла и од хартија жено со лоши намери убава само за своето огледало немаш време да ме проколнеш немаш време за бисерни..

Read More
среќа

Исплашена од дождот избегав во едно осамено село. Таму добрите луѓе засеале детелинки со четири листа на покривите на колибите. Негова е среќата, на тој..

Read More
зимска свадба

Видов невеста во голема коцка мраз и замрзнати свадбари  со нашето свето знаме во рацете.  Снегулките везеа гоблени  врз телото на околните планини. Ќе влезам..

Read More
златни пенкала

  Бездушни златни пенкала излезете од шкафот и скријте се зад завесата, влезете во длабокиот бунар на секоја човечка душа, а потоа вратете се во..

Read More
постоиш

Таму каде што се двајца-тројца таму сум и јас.  Доаѓам за да ти се поклонам, да кажам дека често го повторувам твоето име од десет..

Read More
знаме

Таму каде што се црвената и жолтата боја таму сум и јас ги носам со себе и во себе. Камењата од сите земји не вредат..

Read More
златни облеки

Позајмувам златни облеки од зајдисонцето за да го оставам без звид оној што ме нема затоа што не ме заслужува.  Свадбарски тапани се слушаат додека..

Read More
подарена плажа

Пливав во водата со мирис на рузмарин езерото добиваше форма на коцка некој ја купил плажата само за мене  да ја носам во мојот град ..

Read More
содржина и форма

Видов уште едно македонско дете до црвената линија на победата.    Се возев во автобус  кој попат ја менуваше бојата минуваше низ сончеви и облачни..

Read More
сокриј ме

Сокриј ги сабјите, да не се посрамотиме пред гостите.  Сокриј го тропското овошје под масата, во сиромашна земја  ќе јадеме само грешки и понижување.  Сокриј..

Read More
време закопано

Еден сосема обичен ден немав пари во џебот  ниту часови за денгубење.  Го најдов времето закопано на брегот на езерото со илјада скршени стомни и..

Read More
разочаран град

Од различни страни влегувам во својот град носејќи креативност во главата. Долго време ме немаше и огледалото на ѕидот ме заборави. Луѓето со моето име..

Read More
ничија

Кога ќе го изгубам распоредот со денови кога плажата ќе заспие со песок  врз трепките твоите свадбари доаѓаат по мене  и ме наоѓаат мртва во..

Read More
куршуми на совеста

Кон мене стрелаат куршумите од твојата непостоечка совест додека огномет од грмежи ги вознемирува луѓето на земјата и небото во височините.   А куршумите од..

Read More
сокриј ме

Сокриј ги сабјите, да не се посрамотиме пред гостите.  Сокриј го тропското овошје под масата, во сиромашна земја  ќе јадеме само грешки и понижување.  Сокриј..

Read More