Не ветена љубов

Ти, тие, ги нарекуваш кукавици, А јас, внимателни! Ти, тие, ги нарекуваш деца, А јас, авантуристи!   Таквите безјазични, Делата им говорат, Таквите бункер-нирани, Размислуваат со време.   Твојата и мојата љубов Се спојуваат само ....

Continue reading

Da capo

Иритирана од ситното непрекидно зуење на Vivaldi-евите летни муви. Гласно осудувајќи ги моите мисли. Им се препуштив на Sean Saens-овите бранови и гревот на Далила. Од време на време крадев воздух. Испровоцирана од Bizet-овите најстрого ....

Continue reading

Добро утро!

бев и ме снема... Покрај многуте желби и раскошна мисла, ме снема и замрев... Покрај силната потреба и сигурност, замрев и се изгубив... Покрај вербата дека знам во што верувам, изгубена се исплашив... Покрај љубовта ....

Continue reading

Уште еден дебил (Još jedan debil)

Молчам, збунета сум сета. Минаа толку лета, да те сретнам тебе мили во толкав број дебили. ...И ќе молчам ако треба, ќе живеам ко амеба. Мислев изрод сум, створ но веќе немам збор. Molčam, zbuneta ....

Continue reading